Welkom
Profiel
Bedrijfsvisie
Foto & Film
Contact

3 2014(338)kopie2
Huidig bedrijfsopzet
Algemeen

Het huidege bedrijf Elzen Farm is een vleesvarkensbedrijf. Dat wil zeggen dat er varkens gehouden worden met als doel ze te leveren aan slagerijen voor het vlees. Er worden biggen aangekocht van fokkerijen en deze hebben een gewicht van ongeveer 25 kg. Na 4 maanden zijn de vleesvarkens slachtrijp en wegen ze 115 tot 125 kg. Op het bedrijf is plaats voor 7500 varkens. Er word met weekgroepen gewerkt.Elke week worden  biggen gekocht die in een schone en frisse stal worden gehuisvest. Er gaan dus ook elke week varkens naar de slagerijen. Alle varkens gaan naar een Nederlandse slagerij. Het vlees gaat veelal naar supermarkten in Nederland.

Huisvesting

Op enkele oude stallen na voldoen de meeste stallen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. Dat betekent dat er extra rekening is gehouden met dierenwelzijn, energie-efficiƫntie, landschappelijke inpassing en dat er strenge normen gehanteerd zijn voor uitstoot van geur en stof.
In alle stallen van het bedrijf is vloerverwarming aanwezig in de ligplaatsen voor de varkens, zodat zij bij koud weer lekker warm kunnen liggen.
Het klimaat in de stallen worden volautomatisch geregeld door klimaatcomputers. Deze zorgen ervoor dat er altijd voldoende verse lucht is en dat de varkens het nooit te warm of te koud hebben.

2013-10-02 14.26.36
2014-04-04 19.19.29